1

HD120 only playing back audio

Hello. I think something may have happened to my HD120. I tested with a completed project earlier and it worked fine. Then I tried to create a new project, updating the video files and replacing the old files on my SDHC card. There is a silent attract loop and a main video that plays after a button press. This was working fine with the first test project, but now, I only get a black screen during what I assume is the running silent attract loop. When I hit the button, I hear the audio from the main video, but there is again no video image. I've tried using the "reset" button, holding it down 10 seconds, but this hasn't helped. The original test project now exhibits the same behavior (no video, just audio).

When I plug in the player to power when connected via HDMI to the TV, but leave the card out. I see a black screen. Should I be seeing a logo? Also, the red err light comes on. 

Is there anything I can do to test the unit?

4 comments

  • -1
    Avatar
    Alex

    Depending on how the unit is connected to a screen (VGA or HDMI), download the corresponding file from the attached below (VGA or HDMI), unzip and copy all contents to a blank SD card. Insert SD card in the unit, power ON the unit. Confirm whether you see a picture in the screen or not. Please test with 2 different video cables, 2 different screens and 2 different sd cards if possible.

  • 0
    Avatar
    Fred Lochner

    Thank you! Running those files got things working again. May I please ask what in that script fixed the unit and what might have caused the problem?

    Before all this happened, I noticed stuttering in the video before it stopped working entirely (except for the audio). Was it a codec/file format/bit rate I might have tried? Is it the way I might have removed the card without unplugging the power first?

    I want to prevent this from happening in the future. Thanks again.

  • 0
    Avatar
    Alex

    These are just test scripts. The HDMI script sets the unit to output a picture at 1280x720x60p resolution. The VGA script sets the unit to output a picture at 1024x768x75p resolution. You can open autorun.brs file in text editor and change the resolution if you want. You can create a new project in BrightAuthor, and see what resolutions are supported by the brightsigns over VGA and HDMI connectors.

    Please take a look at these faqs:

    http://support.brightsign.biz/entries/167632-The-Brightsign-power-light-is-on-but-there-s-no-display

    http://support.brightsign.biz/entries/256846-BrightAuthor-projects-don-t-play-on-the-Brightsign

    http://support.brightsign.biz/entries/143091-What-video-formats-and-codecs-does-the-BrightSign-support-

     

  • 0
    Avatar
    Pedro Dourado

    Hi Alex! 

    I'm having also the trouble like Fred, without video and only audio. I want to use the links you provided: "download the corresponding file from the attached below (VGA or HDMI), unzip and copy all contents to a blank SD card. Insert SD card in the unit, power ON the unit."

    Can you share with me?

    Many thanks! 

Please sign in to leave a comment.