0

Slideshow and link to website

Hello,

We have 16-HD223 Brightsign units scattered around our warehouse. For the last couple of years, we have been using the units to only display a simple slideshow. We would create a PPT, save as WMV and update Brightsigns via Bright Author. 

I am trying to add a link to an external website that we use for reporting to display a KPI. We use a platform called Domo that allows us to create a public link for a report that we would like to share. 

In BrightAuthor, I added a HTML5 element next to the slideshow. In the presentation properties, I added the URL, saved, and published. The regular slideshow worked and then external KPI reports displayed BUT it never went back to the original slideshow. I realized that I needed to add a display time for the HTML Element so I added 40 seconds. This time, the last slide in my original slideshow stays on the screen an extra 40 seconds and then the slideshow resets (no external KPI report is displayed). 

Any ideas on what I am doing wrong or suggestions on how to get this to work? 

8 comments

  • 0
    Avatar
    Monica Knutson

    Hmm... are you doing this as an interactive or non-interactive zone?  

    I would suggest the following in an interactive zone:

    • HOME Initial State is your WMV
    • Add a Media end event (the slate icon) from your WMV to the HTML5 State
    • Add a TIMEOUT event (the stopwatch icon) of 40 seconds from the HTML5 state that goes back to the WMV

    Cheers,
    Monica

  • 0
    Avatar
    Robert Kehoskie

    Thanks Monica. These are not interactive. These devices are probably overkill for what we use them for. The images in the slideshow change maybe once a week but the KPIs get updated daily. This is why I am hoping to link directly to the reports.

  • 0
    Avatar
    Monica Knutson

    Hi Robert,

    What I mean by interactive is the actual playlist.  When you have an interactive playlist you can use events such as timeouts and media end, zone messages, etc.  So try changing the playlist to an interactive one and use the events I mentioned above.  Give that a go and let me know if it works for you.

    Cheers,
    Monica

  • 0
    Avatar
    Brandon

    The HTML5 state will "start" when transitioned to, but its content will not be displayed until the page load is completed - for complex pages like dashboards this can take a number of seconds, so you should account for load time in the Timeout or Time on screen value.

    For example, if the page takes 30 seconds to load but you only have it displayed for 20 seconds, you'll never see its content displayed.

    _________________________________________________________________________

    Friendly reminder, the community forum is intended for user-to-user discussion.  It is not regularly monitored. For troubleshooting problems and to ensure a timely answer from a BrightSign representative, please submit a support ticket.

  • 0
    Avatar
    Robert Kehoskie

    Monica - Thank you, its working almost perfectly.

    Brandon - Perfect timing on your content. I do have a white screen that appears for approx 8 seconds before the report actually shows up. Any workarounds on this? In BrightAuthor, I have gone to Edit --> Preferences --> Storage and played around with the HTML Local Storage setting but no change in behavior. 

  • 0
    Avatar
    Monica Knutson

    Glad to hear it Robert!

    For the load time, whatever you can do to streamline the file size on the KPI HTML dashboard will help.  Reduce graphic resolution, use JPG compression (70-80% quality is ok), etc.

    Cheers,
    Monica

  • 0
    Avatar
    Brandon

    Robert - The simple workaround is to reduce the display time of the previous item  and increase the display time of the HTML5 state to compensate for the load delay.

    The more-complex workaround is to try using Interactive playlists to load the HTML site in a separate zone that starts off hidden or off-screen, then make it visible when you need it.

    _________________________________________________________________________

    Friendly reminder, the community forum is intended for user-to-user discussion.  It is not regularly monitored. For troubleshooting problems and to ensure a timely answer from a BrightSign representative, please submit a support ticket.

  • 0
    Avatar
    Robert Kehoskie

    Monica - Thanks for the input but we don't have any control over images since its done via a third party. 

    Brandon - I shortened the timeout for the slideshow and increased the HTML5 timeout but still running into white screen. I decided to put my images in the presentation one at a time vs converting a PPT to a WMV file. This way I can adjust the individual timeout for each image. However, my test Brightsign unit suddenly just wants to reboot constantly. Tried factory resetting, wiping and setting up SD card, wiping files on the web server and its still doing the same thing. This is my sign to take a break for the rest of the day. Will try again tomorrow and let you know.

     

     

Please sign in to leave a comment.